Врбица

This slideshow requires JavaScript.

Ево нам још једног светог и радосног празника, када мајке и очеви доведу своју раздрагану и веселу децу Христу Спаситељу нашем, да деца доживе радост са Њим, да га сусретну и упознају,да доживе необичано и несвакидашње духовно расположење.

Он је највећи пријатељ људи, а посебно деце, пошто су она по чистоћи свога срца Њему блиска и драга. Он се радује сусрету са децом. Он их жели, Он их тражи да их научи високим принципима Његове Божанске науке, те зато и упућује њиховим родитељима следећи поруку: “ПУСТИТЕ ДЕЦУ НЕКА ДОЛАЗЕ К МЕНИ,И НЕ БРАНИТЕ ИМ, ЈЕР ЈЕ ТАКВИХ ЦАРСТВО БОЖИЈЕ“. Он позива родитеље да пусте децу да дођу у Његову школу, да им не бране долазити у дом Божији- храм Његов на образовање и васпитање. Он зове децу у своју школу да науче хришћансте врлине, тај цвет и украс дечијег срца и душе, тај божански украс и опијући мирис који ће им на земљи да учини живот мирним и задовољним и донети вечно блаженство у царству небеском.

Блажени Јероним дао је мајкама врло користан савет: „Мајко, ти си дужна да будеш учитељица своје деце, ни код тебе ни код оца, деца не треба да виде ништа што је порочно“.

Радост празника осетили смо и поделили и ми свештеници светобогородичног храма у Батајници са нашим парохијанима, најмлађим и најстаријим. На лицима свих нас видела се радост и празнично расположење. Деца су на главама својим носили лепо исплетене врбове венчиће а у рукама држали су неко звончић а неко врбову гранчицу. Молимо се свемилостивом Господу, да нам наши најмањи расту у духу Христовом, да користан род донесу, на понос и радост својим родитељима,породици и друштву, а за њихову личну срећу и напредак у вечни живот.