Прослава Петровдана у нашој цркви

DSC_058

На дан Светих апостола Петра и Павла (12. јуна 2013) батајнички Богородични храм испунили су верници наших парохија који су од раних јутарњих сати долазили да се исповеде и причесте тј. да приме Тело и Крв Спаситеља нашега Господа Исуса Христа.

На велику радост и духовно окрепљење сваке душе која се данас сјединила са Господом свету Литургију служио (началствовао) и причешће верника обавио је млади јереј Ален Вукашин, парох четврте парохије батајничке, а саслуживали су протојереј Споменко Грујић, парох батајничке прве парохије и јереј Милан Вукашин парох из града Халмстата у Шведској.

Пригодну беседу у част празника произнео је отац Ален, подсећајући на значај празника, живот светитеља поредећи са нама и временом у којем ми данас живимо. Питајући се да ли жртва коју ми приносимо има смисла без дела која не чинимо. Позивајући све присутне да живимо у духу и јединству мислећи на Господа и чинећи добра дела.

После свете Литургије пререзани су славски колачи, а свештеници су честитали славу свечарима и још једном помолили се светим Божијим угодницима апостолима Петру и Павлу.