Недеља 25. по Духовима

У недељу, 25. новембра 2012. године, 25. по Духовима, Свету Литургију су служили отац Ален Вукашин и отац Споменко Грујић. Црква на данашњи дан молитвено прославља Светог Јована Милостивог и Светог Нила Синајског.

По прочитаном одељку из Светог Јеванђеља отац Ален се обратио сабраном народу поучавајући их о Христовом позиву који гласи „будите савршени као што је савршен Отац ваш небески“. Тумачећи Свето Јеванђеље, односно причу о милостивом Самарјанину (Лк 10, 25-37), беседник је поручио да „блага вест Христова (Јеванђеље) није ништа друго но прича о милосрђу Божјем“. Отац Ален је нагласио да је Бог Отац из своје љубави, доброте и милосрђа и одлучио да створи свет и човека са коначним циљем да све створено учествује у безграничној љубави Божјој. Човек се често пита како да поврати изгубљени рај –  казао је о. Ален – али једино Христос нам објављује да Царство Небеско долази тамо где се испуњава реч Божја и где је Јеванђеље присутно.

На Светој Литургији је певао „Мали хор“ наше цркве којим руководи вероучитељица Жељка Павловић.

После заједничког Сабрања и Причешћа, окупљени верни народ, а поготово деца, своје дружење су наставили и Светосавском дому Цркве Рођења Пресвете Богородице, где су присутне чланови Малог хора обрадовали певањем научених црквених, али и популарних песама.

[nggallery id=5]