Недеља 22. по Духовима

У недељу 22. по Духовима, 4. новембра 2012. године, у Цркви Рођења Пресвете Богородице у Батајници, Свету Литургију је служио протојереј Споменко Грујић. Данас се у Православној Цркви прославља Свети равноапостолни Аверкије Јерапољски.

Отац Споменко је после прочитаног одељка из Јеванђеља по Луки (Лк  16, 19-31) у коме се говори о богаташу и Лазару беседио о Христовој науци изнесеној у данашњем јеванђељу, нагласивши да везивање сваког човека за овоземаљска материјална добра, новац и богатвство не води у Царство Божије.  Дужност сваког православног хришћанина је, по речима о. Споменка, да сиромашнима помажу,  и то сиромашнима којима је помоћ неопходна, који нису у могућности да сами стекну потребно за живот. Овоземаљски наш живот је улазак у Царство Божије, поручио је отац Споменко мноштву сабраног народа и посаветовао их да као прави хришћани помажу другима, али и да уколико су у могућности уче друге да раде.

На Светој Литургији причестио се велики број сабране деце и верног народа, а по завршетку богослужења у Парохијској сали окупљени народ је имао прилику да се послужи и поразговара са својим свештеницима.

Ђ.О.

[nggallery id=2]