Наши вредни волонтери

1-DSC_0127Богородичина црква у Батајници велику захвалност вредним волонтерима на неуморном учешћу у акцији прикупљања помоћи за невољнике са поплављених подручја. Почевши од суботе, 17. маја, група младих људи из Батајнице свакодневно дежурају у црквеној сали, дочекују помоћ коју доносе добри људи из Батајнице. Од срца им се захваљујемо на несебичној хришћанској љубави коју свакодневно показују према браћи и сестрама у невољи.

Захвалност волонтера

„Хвала свима који су из дана у дан доносили помоћ у нашу цркву. Радујемо се свакој кеси…

И посебно да се захвалимо оцу Споменку Грујићу који нам је уступио салу и који нам помаже свим силама и брине о нама волонтерима.

И даље смо на истом месту и очекујемо још помоћи за угрожене.“

Волонтери из Богородичине цркве у Батајници

Захвалност старешине цркве

„ПОШТОВАНИ НАШИ БАТАЈНИЧАНИ НАЈБОЉИ СТЕ У СВЕМУ! 
Ми свештеници Ваши из Богородичног храма у Батајници поносни смо на Вас и Ваше милосрђе које учинисте овима немоћним данас, чији су домови под водом. Овим примером показали сте да смо ми Срби православци и светосавци у љубави једни са другима, да смо спреми учинити све за брата свога. У нашем светосавском дому сакупили смо седам продужених комбија хране, одеће и обуће и лекова. Све сакупљено до сада доставили смо на одредиште Кризном штабу општине Земун, касарни у Батајници и Самачком хотелу на Батајничком друму. Данас је у току сакупљање хране, санитарије и лекова. За све су најзаслужнији наши млади светосавци који су од раног јутра у нашем светосавском дому. Користим прилику да им се и на овај начин захвалим у име свих оних до који ће Ваш труд и помоћ стићи.“

Протојереј Споменко Грујић

Позив на даљу акцију

Планирано је да се акција спроводи до даљњег, а прикупљену помоћ ћемо и даље редовно транспортовати до корисника у сарадњи са Кризним штабом општине Земун.

Ако још нисте били у могућности да помогнете својим малим даром браћи и сестрама у невољи, искористите прилику ових дана. Приоритет су дуготрајне намирнице и конзервирана храна, хигијенска средства и средства за дезинфекцију, а добродошла је свака ваша помоћ.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.