Хуманитарна приредба и базар на Материце 2012.

Plakat 30.12.12Позивамо Вас да присуствујете дечјој приредби у сали Светосавског дома наше цркве поводом празника Материце. Ученици ОШ „Бранко Радичевић“ из Батајнице, предвођени својим учитељицама Миланком Чабрило и Жељком Павловић, припремили су музичко-сценски програм посвећен мајкама, али и очевима и другој деци.

После приредбе ћете моћи погледати и купити дечје радове са часова веронауке, божићне украсе, јаслице, анђелчиће које су ђаци ОШ „Бранко Радичевић“ припремили са својим вероучитељем Ђорђем Остојићем.

Програм ће започети одмах после Свете Литурије у нашој цркви.

Сакуљена средства на базару и приредби биће упућена као помоћ малој Ивани, ћерки Зорана Ђорђевића, наставника физичког васпитања у ОШ „Бранко Радичевић“, за потребе операције очију у Бостону, САД.

 

ivana djordjevicИвана Ђорђевић је 12. 6. 2006. рођена са испуцалим капиларима на лицу, што је тада био само естетски проблем. Она сада има шест година, а у трећој години живота је почела да губи вид – сада види само сенке. Ишла је на преглед код много лекара, па чак и у Калуги, Русија, али трачак наде и велику шансу да поново угледа светлост дана добили смо само од Очне клинике у Бостону- Massachusetts Eye and Ear Infirmary.

Преглед је обављен од 4. до 8. септембра 2012. године у Очној клиници Massachusetts Eye and Ear Infirmary у Бостону, САД. Резултати прегледа су позитивни. Извештај лекара је састављен на осам страна и онај трачак наде који су сви гајили да Ица може поново да прогледа и даље постоји. Ивани је урађено 12 тестова, а прегледи лекара са Харварда, водећег Универзитета у свету, трајали су више од 9 сати. Овај детаљан и стручан преглед с правом се може назвати и прегледом за боље сутра, за светлост, за вид. Ивана је добила терапију која ће трајати шест месеци, а састоји се од лечење очију тј. скидања очног притиска и уклањања хемангиома или тумора из очију. Поткрепљено искуством које имају за собом, лекари са Очне клинике у Бостону кажу да ће терапија бити успешна. Поновни преглед је заказан за март 2013. године, а успешност терапије, која је у 99% успешна, зависи од операција оба ока, која је неминовна и која ће коштати 60 000 америчких долара.

Свака Ваша помоћ је од велике користи – Ваш мали допринос Ивани је СВЕ.

Помоћ можете уплатити на жиро рачун 340–31065720–79 код Ерсте банке.

Активан је и СМС сервис – за СМС уплату укуцај: CENTAR ODBOJKA ZA ICU и све то пошаљи на 4111, цена поруке је 100 дин+пдв.