Храмова слава

DSC_0161

У храму Рођења Пресвете Богородице владика сремски господин Василије служио је свету архијерејску литургију на којој је рукоположио ђакона Чедомира Грујића у чин свештеника и поставио га на упражњену јазачку парохију у селу Јазку на Фрушкој гори.

На светој литургији владици Василију саслуживали су протојереј ставрофор Драган Пељичић из Јање Република Српска, протојереј ставрофор Драган Предић из Београда, јеромонах Пајсије духовник манастира Раванице на Фруској гори, протојереј Споменко Грујић из Батајнице и јереј Бранислав Мишковић из Руме.

Светој литургији присуствовао је велики број верника, а за кума за наредну 2016. годину пријавили су се Милорад и Миљана Бошковић из Батајнице. Испред светога храма домаћин славе отац Милан Алимпић заједно са својим верницима приредио је послужење за сав благочестиви народ.Исто тако заједно са кумом Небојшом и његовом породицом приредио је трпезу љубави за епископа, монаштво, свештенство, ктиторе и приложнике у сали светосавког дома поред храма.

У својој беседи старешина храма отац Споменко Грујић захвалио се у своје име, и у име братства храма владици на благослову и посети овом светом храму, свештеницима на саслужењу, монаштву на указаној љубави према овој светињи, кумовима и приложницима на дару, са жељом да нас пресвета Богородица чува и учврсти у нашој вери.

Остале слике можете погледати овде.